Fordi det hele hænger sammen

Fredag Fyraftens Foredrag i Åbne Rum

En serie interaktive foredrag om at leve det gode liv med krop, sind, psyke og sjæl

Fredag Fyraftens foredrag foråret 2020 er pga. coronakrisen flyttet til online foredrag eller udsat til efteråret 2020. Nye datoer kommer.

En fredag hver måned
kl . 16-18 i Åbne Rum
Gamle Almindvej 4, 8800 Viborg

 

Indgang: Kr. 175,- per foredrag.  Betaling på MobilePay nr. 160610 eller ved døren

Tilmelding: Ved betaling på Mobile Pay (husk navn og ”foredrag + dato” i beskedfeltet)
eller her på siden.

Program forår 2020

Læs mere om de enkelte foredrag nedenfor

Detaljeret program forår 2020:

Fredag 21. februar 2020: “Find ind til energien – den er der et sted

Et oplæg om krop, sind og åndedræt – og om at træde ud af hverdagens hamsterhjul
med Trine Qvortrup Moltzen, indehaver af QM YOGA

Trine Qvortrup Moltzen, indehaver af QM YOGA, giver et oplæg om krop, sind og åndedræt.
Dette med fokus på tanker og mønstre der kan spænde mere ben for os end vi aner.

De fleste voksne mennesker lever livet i et lidt for højt tempo, med store ambitioner og for få pauser. Det gælder både på jobbet og derhjemme. Det kan forstyrre vores relationer, reducere kreativiteten og har tendens til at skabe indre såvel som ydre konflikter. I sidste ende kan det resultere i pres, stress symptomer i såvel kroppen som i sindet.

Teknikker til at ændre det, er også tættere på end vi aner, hvis vi bare ved hvordan vi bruger dem.

Oplægget er en kombination af teori fra yogafilosofi og mindfulness traditionen – krydret med selvrefleksioner og enkelte øvelser.

Fredag 20. marts: Holistisk stresshåndtering  – (Foredraget udsættes pga coronakrisen)

Et foredrag med den indiske yogamester Govind Radhakrishnan

I dette foredrag vil den indiske yogamester Govind Radhakrishnan fra Santhi Yoga dele ud af indisk visdom fra en ældgammel yogatradition med rødder i den spirituelle yogapraksis og holistiske livsfilosofi. Foredraget giver indgående indblik i, hvordan yoga virker på mange planer – udover det rent fysiske plan, som vi alle kender til.

I det moderne samfund er vi så vant til at måle alt efter samme skala at vi glemmer, hvor unik ethvert menneskesind og menneskekrop er. Samtidigt består vi af de samme elementer, men i forskellige konstitutioner. Så på den ene side er vi unikke og på den anden side universelle. Dette foredrag er en venlig påmindelse om, at vi alle er forskellige. Og når vi glemmer at lytte til os selv, så kommer skavankerne krybende frem. Både de fysiske såvel som de psykiske.

I løbet af foredraget vil Govind give værktøjer til, hvordan du kan styre udenom stress og sætte mere pris på dine og andres unikke kvaliteter. Den holistiske livskundskab har altid været integreret i Govinds undervisning. Det er en af grundende til, at mange bliver meget overraskede, når de oplever, hvordan helt simple yogaøvelser og tankemønstre kan skabe livsforandringer.

Foredraget er interaktivt, forstået på den måde, at du som deltager tager udgangspunkt i dig selv og din unikke sammensætning i løbet af foredraget, der også inkluderer simple fysiske øvelser og en kort afsluttende meditation.

Workshoppen foregår på let forståeligt engelsk og er for både mænd og kvinder i alle aldre, der er nysgerrige på en dybere tilgang til yoga. Både nybegyndere og garvede yogier er velkomne.

Om Govind Radhakrishnan:  Govind er født og opvokset i Indien. Han har gennemgået sin spirituelle udvikling under vejledning fra flere oplyste mestre fra Himalaya til Trivandrum. Han ved derfor hvad han snakker om, når han videreformidler den traditionelle indiske yogafilosofi, der også indbefatter holistisk tilgang til livet. Yoga drejer sig nemlig i høj grad også om at styrke sindet og øge livskvaliteten generelt. Og så drejer det sig om at skræddersy sin yogapraksis med udgangspunkt i sin egen personlighed.

Govind er kendt for sin uhøjtidelige og nærværende måde at undervise på med masser af livsvisdom og humor. Da Govind har boet i Danmark de sidste 12 år, har han en særlig og veludviklet evne til at forene den indiske yogafilosofi med den danske kultur på en håndgribelig og relevant måde.

Fredag 24.april: Min indre revolution: Om at skabe et liv med mening og retning
(Aflyses som live foredrag; men sendes som online foredrag)

Et foredrag om at gå for hurtig, blive sat på standby og finde vejen igen, med Elin Pausewang fra Åbne Rum

Anno 2020. Livet og verden forandrer sig ekstremt hurtig. Vi løber hurtigere og hurtigere for at nå det hele. I vores sjældne stille stunder, kan mange af os mærke en ubestemmelig længsel efter dybde og mening, nærhed og lidenskab. I vores del af verden har vi ikke længere behov for at samle mad, tryghed, penge, eller præstationer. Flere og flere får et behov for at kunne leve et liv i tråd med vores værdier og dybeste formål. Og verden har et stort behov for vores unikke evner, kompetencer og erfaringer. Men hvordan finder vi, hvad det er, vi længes efter, når vi render så forpustede rundt i vores fortravlede liv, og samtidig fortæller os selv, at vi ikke er gode nok?

I dette foredrag deler Elin erfaringer og indsigter fra hendes langvarige feltarbejde i hjernerystelsens stille og langsomme rum og rejsen til Åbne Rum. Krydret med kvantefysik, friluftsliv, humor og kreative øvelser.

Elin Pausewang er socialantropolog, integreret krops- og psykoterapeut og kreativitetsvejleder. Indehaver af Åbne Rum, Værksted for fordybelse og fornyelse.

Fredag 29. maj: Kan man spise sig rask?  (Foredraget udsættes pga coronakrisen)

Ved Marianne Langvad Andersen, coach og ernæringsterapeut DET

I foredraget ”Kan man spise sig rask?” fortæller Marianne, hvordan hun selv har spist sig fri for kronisk sygdom, manglende energi samt angst og nervøsitet. Desuden fortæller hun om anti-inflammatorisk kost og fødevareintolerancetests, som er nogle af de værktøjer, hun bruger i arbejdet med sine klienter. Der vil være god tid til dialog og spørgsmål.

Marianne Langvad Andersen er uddannet coach og ernæringsterapeut DET. Hun har klinikken “Spis dig Frisk”, hvor hun hjælper folk med at få et bedre helbred, mere energi og bedre livskvalitet ved hjælp af kostændringer.

Fredag 12. juni: Om brugen af  Sandplay som terapeutisk og pædagogisk redskab  (Foredraget udsættes pga coronakrisen)

Ved Majbrith Annesen, integreret psykoterapeut og tidl. skoleleder

Sandplay er for både børn og voksne en stærkt “Jeg-skabende” terapi, der styrker selvværdet og understøtter oplevelsen af hvilke ressourcer, der skal findes frem, for at komme der hen hvor du ønsker dig.

Når man i Sandplay skaber et billede af den indre følelse, problematik eller ide tilbydes man et ekstra ”sprog”, en måde at udtrykke sig på om disse følelser og tanker. Blandt et stort udvalg af figurer, udvælger man de figurer, der symbolsk kan beskrive problematikken der arbejdes med. Figurerne stilles i en sandkasse. – Heraf navnet – Sandplay. Kassen danner en ramme om det der sættes der i, og man kan derfor distancere sig fra problematikken og med terapeutens hjælp få et overblik over hvad der skal til for at løse den.

Majbrith vil med denne aftens foredrag beskrive nogle terapiforløb, for at give et indblik i hvordan Sandplay alene eller i kombination med Spædbarnsterapi kan afhjælpe traumer, som vi har pådraget os gennem livet. Hun vil også fortælle om hvordan jeg fik indført Sandplay på Løgstrup Skole, og hvordan det lever videre der.

Endvidere vil der blive mulighed for denne aften, selv at få en erfaring med anvendelse af det visuelle og fortællende redskab som Sandplay er.

Majbrith Annesen er lærer uddannet, skoleleder i 28 år i Folkeskole og Ungdomskostskole, Integreret Psykoterapeut, Selvstændig praksis, samt underviser og supervisor hos Yes2Life.

Fredag Fyraftens Foredrag er flyttet online – til din egen stue
den 24. april 2020 kl. 16 – 17.30.

Kreativitet og indre robusthed i krisetid, ved Elin Pausewang fra Åbne Rum

Foredraget er gratis.

Anno 2020. Livet og verden er totalt forandret efter COVID 19. Media bombarderer os med internationale statistikker for antal dødsfald og dødbringende smitte. Samfundet “lukkes ned” og vi er isoleret i vores egne rum. Hvad gør det ved os, og hvad kan vi gøre, for at booste vores eget indre modstandskraft, både psykisk og fysisk? Mit foredrag handler om at se vores sundhed på nye måder, om håb og glæde i krisetid og vil give dig praktiske værktøjer til at komme stærkere igennem den krise, vi alle sammen oplever på hver vores måde.

“Et foredrag om at gå for hurtig, blive sat på standby og finde vejen igen”. Inden coronakrisen beskrev jeg det foredrag jeg ville holde på denne måde. Nu er foredraget tilpasset til den aktuelle situation, men min beskrivelse af samfundet inden COVID19 er blevet endnu mere tydelig end nogen sinde: “Vi løber hurtigere og hurtigere for at nå det hele. I vores sjældne stille stunder, kan mange af os mærke en ubestemmelig længsel efter dybde og mening, nærhed og lidenskab. I vores del af verden har vi ikke længere behov for at samle mad, tryghed, penge, eller præstationer. Flere og flere får et behov for at kunne leve et liv i tråd med vores værdier og dybeste formål. Og verden har et stort behov for vores unikke evner, kompetencer og erfaringer. Men hvordan finder vi, hvad det er, vi længes efter, når vi render så forpustede rundt i vores fortravlede liv, og samtidig fortæller os selv, at vi ikke er gode nok?” Måske er det et gode, at samfundet nok aldrig helt bliver som før efter COVID19? Og måske kan vi bruge den mulighed der er, lige nu, for at skabe et liv med mere mening og sammenhæng liv – for os selv og andre?

I dette foredrag deler jeg mine egne erfaringer og indsigter omkring det at komme igennem krise og sundhedsudfordringer, iblandet nyere forskning, kunst og kreativitet, natur, humor, glæde og en fælles verden. Fordi det hele hænger sammen.

Foredraget lægges op som en workshop, med plads til dine egne reflektioner og til visualiseringsøvelser som bringer dig i bedre kontakt med din indre kraft og fleksibilitet til at håndtere en udfordrende tid.

Foredraget er gratis og foregår som en videokonference på Zoom, hvor du kan vælge at være med på kamera eller bare lytte med. Zoom kræver intet andet end et link, som du får tilsendt af mig ved tilmelding.

TILMELDING: Send mig en mail på info@aabnerum.dk med din tilmelding og mailadresse, og jeg vil sende dig et zoom-link. Du har ikke brug for andet end en god internetforbindelse og en mikrofon, evt. kamera. Jeg vil ikke bruge din mailadresse til andet end til kontakt vedr. foredraget, og deler den ikke med andre. Du kan også tilmelde dig via hjemmesiden www.aabnerum.dk/tilmeld.

Tilmeld dig nyhedsbrev